Cursussen

FOTOCLUB SHOOT-IT

Shoot-it is een fotoclub voor hobbyfotografen uit Den Bosch en omstreken. Ons doel is om te leren van elkaar en zodoende nog mooiere foto’s te maken.

Meer informatie? Bekijk de website: www.shoot-it.nl of stuur een e-mail naar foto.shootit@gmail.com

COMPUTERCURSUS HCC

De computercursus HCC bestaat uit een gezellige groep senioren die informatie delen over automatisering en de mogelijkheden binnen internet, software en hardware.

Meer informatie? Stuur een e-mail naar c.heij@kader.hcc.nl

KUNSTACADEMIE TE WILDT

Leer schilderen zoals de oude Meesters.
Kunstacademie te Wildt organiseert (verkorte) cursussen fijnschilderen & tekenen &pastel in de Schans.
Voor meer info www.paint-online.nl
06-46082745

E-mail: info@paint-online.nl

STICHTING NAGY ACADEMIE

Stichting Nagy Academie staat voor het doorgeven van de contextuele benadering aan
de volgende generatie contextueel hulpverleners, -therapeuten en -opleiders.

De contextuele benadering berust op het ethisch perspectief dat mensen vóór alles verantwoordelijk zijn voor elkaar.

Wie in staat is om zijn verantwoordelijkheid te vertalen in passende zorg voor de ander en tegelijkertijd in passende zorg voor zichzelf, groeit als mens en verwerft vrijheid.

KERKCAFE MAASPOORT

Bijeenkomsten op het raakvlak van Geloof en Samenleving. Voor informatie kunt u terecht bij Sociaal Cultureel Centrum De Schans. Troelstradreef 160, 5237 DE `s-Hertogenbosch

GROEI EN BLOEI `S-HERTOGENBOSCH

Welkom bij Groei & Bloei ‘s-Hertogenbosch
Op deze site van de afdeling ‘s-Hertogenbosch e.o. treffen mensen elkaar, die houden van bloemen en planten, van tuinieren en bloemschikken, van wroeten in de aarde of genieten van bloemen en planten, of van groenten en fruit, zelf gekweekt of bij de ander.
Het maandblad Groei & Bloei is voor iedereen hetzelfde. Maar elke afdeling vult zijn eigen agenda in voor bijeenkomsten gedurende het jaar, waar men informatie kan opdoen of ervaringen kan uitwisselen.
De regio ‘s-Hertogenbosch telt bijna 300 leden en het bestuur daarvan wil je een zo interessant mogelijk aanbod doen aan cursussen en extra’s. Maar meerdere handen maken het werk lichter. Zo hebben we vrijwilligers die bijvoorbeeld de excursies regelen, de fietstocht en de tuinenreis.

STICHTING OUDEREN VOOR OUDEREN

Een groep ouderen in de wijk Maaspoort van ’s-Hertogenbosch heeft het initiatief genomen om gezamenlijk activiteiten te ontwikkelen, die iets wezenlijks betekenen voor leeftijdgenoten. Als naam is gekozen: Ouderen voor Ouderen (OvO), een naam die de lading dekt!

Activiteiten
Er wordt naar gestreefd jaarlijks een twaalftal activiteiten te organiseren op het gebied van cultuur, educatie en ontspanning. Dan moet u denken aan:
– museumbezoek, muziek en literatuur
– voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen
– excursies, quizzen en lezingen

Waar kunt u ons vinden?
Willem van Loo, 073-6445331; wvanloo@home.nl
Henny Sterken, 073-8795245; HennySterken@loeve.org

TYPECURSUS TIEPIESSS

We hebben goed nieuws! Ook in 2019 start in  augustus Carmen van de firma Tiepiesss met een cursus blind typen voor kinderen in Sociaal Cultureel Centrum De Schans. Gedurende 11 gezellige lessen van 45 minuten (met iets te drinken en wat lekkers) leert zij kinderen blind typen met 10 vingers. Heerlijk als kinderen in hun vertrouwde omgeving samen met vriendjes of vriendinnetjes deze zo belangrijke vaardigheid aan kunnen leren. Het levert hen op het Voortgezet Onderwijs en in hun toekomst veel tijdwinst op, het kost minder energie en voorkomt gewrichtsklachten. Carmen motiveert en stimuleert de kinderen en zorgt per e-mail dat u op de hoogte blijft van de voortgang. Natuurlijk mag u ook altijd voor of na de les informeren hoe het met uw zoon of dochter gaat. Tijdens de 12e bijeenkomst wordt een type-examen afgenomen. Bij een positief resultaat wordt er natuurlijk een mooi typediploma overhandigd. Dyslexie, ADHD, autisme of andere “beperkingen” zijn voor Carmen geen probleem; zij heeft hier ruime ervaring mee en kan een speciaal typeprogramma gebruiken wanneer dit nodig blijkt te zijn.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.tiepiesss.com. Op haar Facebookpagina en Instagram krijgt u een indruk van Carmen en haar cursussen. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen of mailen naar 06 – 50498986 /  www.tiepiesss.nl

 

FAMILIE-  EN ORGANISATIEOPSTELLINGEN

 

Nusa Services organiseert familie- en organisatieopstellingen
Veel van onze (onbewuste) overtuigingen en patronen vinden hun oorsprong in het systeem waarin we zijn opgegroeid.
Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegen komen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je school, relatie, de vereniging, de buurt of werk.
Tijdens de opstellingen worden onbewuste patronen en de dynamiek van een systeem zichtbaar gemaakt. Je leert ze te begrijpen waardoor verandering mogelijk is.
Een opstelling is uitermate geschikt wanneer je behoefte hebt aan balans en verbinding.
Meer weten over opstellingen of ook een keer een opstelling bijwonen? Kijk dan op www.nusaservices.nl