Dans, zang & muziek

Op het gebied van dans, zang & muziek bieden wij bij Sociaal Cultureel Centrum De Schans het volgende aan:

SALSA

Dansschool Salsa Volcanica geeft les in verschillende dansstijlen: salsa, balchata, kizomba, zumba en latin. Ze staan voor kwaliteit en professionaliteit. De lessen, bootcamps en workshops zijn leerzaam, maar ook heel erg gezellig. Dit alles in een ongedwongen sfeer en geen overvolle groepen, want persoonlijke aandacht is erg belangrijk in het leerproces.

Meer informatie? Bekijk de website: www.salsavolcanica.nl

DANSLESSEN DOOR E-MOTION DANCE

E-Motion Dance (Expression in Motion) biedt een divers en groot aanbod danslessen voor volwassenen en kinderen. Denk aan hiphop, klassiek ballet, moderne dans, een extreme dance work-out, streetdance en kleuterballet. Kinderen kunnen al vanaf 2 jaar terecht bij ons. Zij leren spelenderwijs een goede techniek te ontwikkelen in een gezellige, ontspannen maar ook professionele sfeer.

Meer informatie? Bekijk de website: www.e-motiondance.nl

IERSE DANS

bij de lessen Ierse dans van de eerste Nederlandse WIDA (World Irish Dance Association) docent Micky van Wijnen. Naast fully qualified teacher is Micky de eerste gekwalicifeerde adjudicator van ons land. Dit betekent dat zij op wereldniveau jureert bij de Ierse dans wedstrijden. Micky geeft Ierse danslessen voor alle leeftijden.

Ierse dans is een unieke combinatie van dans, muziek en gezelligheid! Leer solo- en groepsdansen op softshoes en hardshoes, in traditionele en eigen choreografieën. Kom gerust een keer kijken en/of meedoen.
Ook voor demonstraties en workshops kunt U bij ons terecht.

Meer informatie kunt u vinden op www.irishdance.nl

SACRED DANCE

Dansen brengt beweging in wat er innerlijk in ons leeft en geeft contact met ons diepste zijn.
Sacred Dance bestaat uit eenvoudige, beschreven dansen die op allerlei soorten muziek worden gedanst. Muziek van klassiek tot eigentijds, folklore, gipsy, religieus en pop. De eenvoudige passen herhalen zich en vormen zo een steeds terugkerend patroon. Hierdoor kan een meditatieve beleving ontstaan, kun je gaan waarnemen wat de dans met je doet, kom je vanuit het denken in het hier en nu, kun je gevoelens gaan ervaren, de stilte in jezelf. De dansen zijn rustig naar binnen gekeerd of juist uitbundig, het leven vierend.
Belangrijk is ook dat je plezier hebt in bewegen, dansen op muziek. Het perfect uitvoeren van de passen staat niet voorop, wel de beleving hiervan binnen de grenzen van de vorm. Hierdoor kun je oefenen om met mildheid, zonder oordeel naar jezelf te kijken en bij het volgende patroon weer opnieuw te oefenen. Uiteindelijk zul je ervaren dat de dansen als het ware in je lijf gaan zitten. Je gaat mee op de muziek en beleeft wat de muziek en de passen jou vertellen. Je komt in verbinding met je eigen levenskracht en – energie. Je zult je opener, vrijer in je leven ervaren en met meer bewustzijn.
We dansen in een cirkel, meestal verbonden met de handen. Door de cirkelvorm is iedereen gelijk, kunnen we elkaar ontmoeten met een blik, met onze ogen. Veel dansen zijn gebaseerd op krachtige, oude patronen, zoals cirkel, kruis, lemniscaat en spiraal.

KLANKSCHAALAVONDEN

Ben jij toe aan een heerlijk ontspanningsmoment voor jezelf ?
Bij ons (krijn & Christa), mag je ervaren hoe het is om ondergedompeld te worden in een klankbad.
Na een geleide klankmeditatie je eigen reis gaan maken begeleid door klankschalen, gongs en andere instrumenten. Heerlijk ontspannen en de helende klanken beleven. En als toetje een kennismaking met de grote klankschaal. Eventueel zelf een matje en dekentje mee nemen.
Kosten : 17,50 euro pp.
Waneer : Elke 3e Vrijdag van de maand  van 19:30 tot 21:00hr. Zaal open om 19.25hr.
Waar : SCC De Schans, Troelstradreef 160, 5237 DE ‘s-Hertogenbosch
Aanmelden via :  tuip42@gmail.com

MUZIEKLESSEN

Main Music School organiseert verschillende muzieklessen bij SCC De Schans. Muziekles volgen bij Main Music School betekent dat je alles leert over het spelen van akkoorden, strakke slagjes, heftige licks, pakkende riffs, solo’s en het samenspelen met andere muzikanten. De moderne lessen zullen ertoe bijdragen dat je een completere muzikant wordt die weet wat ‘ie doet. De docenten spelen in op de persoonlijke, muzikale wensen van de leerling. De één wil spelen als hobby en de ander wil serieus werken aan een carrière als muzikant.

Meer informatie? Bekijk de website: www.mainmusicschool.nl of vraag direct een gratis proefles aan.

GITAARLES

Lijkt het je te gek om met je elektrische of akoestische gitaar de show te stelen? De gitaar is een veelzijdig instrument dat je overal mee naartoe kunt nemen en is geschikt voor bijna alle muziekstijlen. Als gitarist ben je een basiselement in de popmuziek. Of je nu jezelf begeleidt, in een band speelt, thuis of op het podium. Wij bieden gitaarlessen voor de beginnende en de gevorderde gitarist.

PIANO/KEYBOARDLES

De piano is een veelzijdig instrument met een prachtige klank. Het is geschikt voor allerlei stijlen muziek: van klassiek tot jazz en pop. Van solo-instrument tot begeleiding, van akkoorden tot melodie en van noten lezen tot improvisatie. Het is ook een instrument waarop je gemakkelijk kunt beginnen met spelen, want na enkele lessen kun je al popsongs spelen en/of begeleiden. Bij Main Music School kan jong en oud piano leren spelen.

DRUMLES

Je bent niet de enige die er van droomt om achter zo’n indrukwekkend drumstel te kruipen! Voor veel kinderen en tieners maar ook zeker voor volwassenen, is het een droom te kunnen knallen op het drumstel. Voor de één is drummen een heerlijke uitlaatklep, voor de ander de perfecte manier om je creatieve gevoelens de vrije loop laten te gaan. Kortom: een hele expressieve en fysieke manier van jezelf uiten. Main Music School is dé plek voor drumles voor zowel de beginnende als ook voor de gevorderde drummer!

ZANGLES

Je eigen stem is een prachtig en veelzijdig instrument dat je altijd en overal bij je hebt. Iedere stem is uniek en iedere stem heeft zijn eigen herkenbare karakteristieke geluid. Wil je meer uit je stem halen maar je weet niet hoe? Durf jij de grenzen van het meest unieke instrument ter wereld te verkennen? Main Music School dé plek voor zangles voor zowel de beginnende als ook voor de gevorderde zanger/zangeres!

 

CARNAVALSVERENIGING TIERLANTIJNEN

Carnavalsvereniging de Tierelantijnen viert al vanaf 4 januari 1958 carnaval in Oeteldonk. Hierbij staat plezier en gezelligheid voorop.
De optocht
Ieder jaar doen we mee met de grote optocht in Oeteldonk. De laatste jaren ontwerpt Ronnie Meijer de mooie wagens en we hebben daar al veel succes mee gehad. Vanaf november beginnen we met bouwen. Als je zin hebt om mee te bouwen, neem dan gerust contact op met onze penningmeester.
Muziek
We doen mee met het Kwekfestijn en dweilen tijdens carnaval 3 dagen door Oeteldonk. We spelen dan vooral Oeteldonkse carnavalsmuziek, afgewisseld met andere vrolijke nummers. We repeteren op donderdagavond 3 keer voor 11-11 en dan vanaf januari tot carnaval. Als je interesse hebt om met ons mee te doen, kom dan een keer naar de repetitie. Je kan een afspraak maken met onze secretaris.
Optredens
Het Kwekfestijn en carnaval zijn voor ons de belangrijkste optredens. Daarnaast spelen we net voor carnaval in twee bejaardenhuizen, bij een blaasmiddag van een andere vereniging en af en toe op een receptie als een andere carnavalsvereniging al heel wat jaren bestaat.

CARNAVALSVERENIGING FESTUM

Oeteldonkse jeugd maakt muziek voor heel oeteldonk, een gezellig jong team van muzikanten die met regelmaat repeteren in de Schans

 

CARNAVALSCLUB LOPES TE VOET

Welkom bij Carnavalsvereniging Lopes te Voet
Carnavalsvereniging Lopes te Voet is ontstaan door een fusie in 2016 tussen Carnavalsgezelschap Gere Weg en St. Ofnest. Beide clubs speelde al een aantal jaren samen tijdens het jaarlijkse Kwekfestijn en de carnaval in Oeteldonk. Dit beviel zo goed waardoor een fusie het meest logische was.
Wij treden nu op met het kwekfestijn en de tijdens de carnaval, ook hebben wij door het jaar heen nog diversen optredens. Zo treden wij o.a. op tijdens de BrandLocalty Vestingloop, BLT Run Fit At The Bar van Bar Le Duc, de driekoningen optocht, Koningsdag en met Sinterklaas.
Op de zaterdag voor carnaval is Lopes te Voet één van de vier clubs die meedoen aan “De Kroegbaos zingt…!”. Hier treden wij op in vijf kroegen waarvan de opbrengst ten goede komt aan stichting “Veur Mekaor”.