Diverse initiatieven in ons pand

Onderstaande stichtingen, organisaties en bedrijven bevinden zich ook in het pand van Sociaal Cultureel Centrum De Schans:

OMNIA JEUGDZORG

We bieden hulp aan gezinnen uit alle culturen die vragen en problemen hebben rondom opvoeden. Ons aanbod bestaat uit trainingen, onderzoek (diagnostiek), begeleiding en behandeling. We zijn thuis in alle culturen: geen drempels, altijd onbevooroordeeld, waar nodig in de taal van de cliënt. Voor gezinnen en jeugdigen is de hulp altijd gratis.

Kijk ook eens op www.omnia-jeugdzorg.nl

 

KRIJG DE KLEERTJES.NL

Via KrijgdeKleertjes.nl geef je kinderspullen door aan een andere ouder. Zelf kun je uit het hele aanbod een leuk pakket kiezen dat bij jouw kind past. Ruilen! Duizenden ouders doen al mee. Een aantal keren per jaar wordt in De Schans een ruilmiddag georganiseerd. Houd hiervoor de facebooksite in de gaten.

@krijgdekleertjesdenbosch

e-mail krijgdekleertjesdenbosch@ziggo.nl

 

STICHTING FARENT (VOORHEEN DIVERS EN JUVANS)

Farent ondersteunt jou en je netwerk. Want een stevig netwerk helpt jou vooruit. En als jij lekker in je vel zit, kun jij weer iets betekenen voor een ander. Samen doen we de dingen die jou sterker maken. Daarvoor hebben we alles in huis; van individuele hulp tot en met buurtinitiatief.
Onze grootste kracht is dat we naast je komen staan. Letterlijk, omdat onze mensen werken in jouw omgeving. We zijn altijd in de buurt. Wij zien wat er speelt en daar gaan we ook enthousiast mee aan de slag. Efficiënt, zodat je niet van het kastje naar de muur hoeft te lopen. Transparant, zodat jij en wij weten wat werkt. En innovatief, want we spelen graag in op de kansen die jij morgen kunt krijgen.
Dat is Farent. Wij staan naast je. www.farent.nl

 

STICHTING MEE

Het ideaal van Stichting MEE is een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen ertoe doet en die mensen insluit in plaats van uitsluit. Ze streven naar een samenleving waarin mensen met een beperking allereerst op hun mens-zijn worden gewaardeerd en niet op hun beperking.

Meer informatie? Bekijk de website www.mee.nl

 

GGD / CONSULTATIEBUREAU

Je kunt hier terecht voor:

  • Jeugdgezondheidszorg – het consultatiebureau, de jeugdarts, voorlichting, gezondheidsonderzoeken, prikken en advies
  • Vragen en zorgen over milieu en veiligheid in je omgeving

Ze zetten zich dagelijks in om alle inwoners zo gezond en veilig mogelijk te laten opgroeien en leven. Daarvoor wordt er intensief samengewerkt met gemeenten, partners en de inwoners van de regio.

 

WIJKPLEIN MAASPOORT & EMPEL

Voor al je vragen over wonen, zorg, welzijn en inkomen, maar ook voor meer sociale contacten, vrijwilligerswerk, activiteiten in de wijk of voor een kopje koffie en een praatje ben je bij het Wijkinfopunt van harte welkom. Je wordt geholpen door vrijwilligers die je ondersteunen met bijvoorbeeld het invullen van formulieren, digitale aanvragen of het in contact brengen met instanties.

Wanneer?
Maandag van 13.00 tot 16.00 uur
Donderdag van 16.00 tot 19.00 uur

Meer informatie? Neem contact op via e-mail wijkpleinmaaspoort@kijkopkoo.nl of telefonisch met Michel Lensen 06 547 84 859 / Nancy van Lent 06 111 29 681

 

PRIKPOST

Bij SCC De Schans is een prikpost van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.  Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 9.30 uur.

 

KERKDIENSTEN

Wekelijks vinden er bij de Schans diverse kerkdiensten plaats

Kerkdienst Adejumo

Kerkdienst Tabernacle of Glory

 

WIJKRAAD MAASPOORT

De wijkraad Maaspoort stelt zich ten doel de belangen van bewoners van de wijk Maaspoort in de gemeente `s-Hertogenbosch te behartigen. Ze stelt zich ten doel de leefbaarheid en cohesie op een verantwoord peil te houden.

 

BAG COMMISSIE

De BAG commissie is een geselecteerd gezelschap bewoners van de wijk Maaspoort die subsidieaanvragen mede beoordelen. De bewonersadviesgroep adviseert de wijkmanager over de ingediende aanvragen. De wijkmanagers voeren de subsidieregeling uit.

 

BUURTPREVENTIE

Wat doet een Buurtpreventie team:
Het doel van een buurtpreventieteam is dat bewoners samen de wijk in gaan en letten op onveilige situaties om zo te voorkomen dat onveiligheid of overlast ontstaat. Uitgangspunt is de veiligheid, saamhorigheid en leefbaarheid in de wijk te vergroten. Een buurtpreventieteam trekt hierbij samen op met politie en gemeente. Het buurtpreventieteam loopt of fietst door de wijk, let op mogelijke onveilige situatie(s) en attendeert wijkbewoners hierop. Zo draagt het team actief bij aan een veilige wijk waar het prettig wonen is.

 

STICHTING BUURTBEMIDDELING 073

Goede buren, betere buurten
Iedere bewoner heeft behoefte aan rust in de buurt of wijk en het huis waarin hij of zij woont. Meestal gaat het samenleven in de buurt goed. Toch komt het wel eens voor dat een situatie ontstaat waarin buren (over)last van elkaar hebben en zich gaan ergeren. Dan kan het gebeuren dat er niet wordt gepraat met de ander en dat er een conflict ontstaat.

Wat als het mis gaat?
Een conflict kan leiden tot pesterijen of ruzie. Soms is er zelfs helemaal geen contact meer mogelijk. Dan gaan mensen elkaar ontwijken of negeren. Komt u er met de buren samen niet uit dan kunt u de hulp van Buurtbemiddeling073 inroepen. Wij brengen buren met elkaar in gesprek als u dat zelf lastig vindt.