Sport & spel

Op het gebied van sport & spel wordt er van alles aangeboden bij Sociaal Cultureel Centrum de Schans:

 

YIN YANG YOGA

Op maandagavond en donderdagochtend geeft Laury Timmermans Yoga-lessen in de Schans. U bent van harte welkom een proefles te doen.

U kunt zich aanmelden via 0623458187  of www.yourmovement.nl

Your Body, Your Movement

 

 

KINDERYOGA

Tijdens de lessen maak je a.d.h.v. thema’s op een leuke manier kennis met yoga door meditatie, muziek, mindfulness, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, hatha yogahoudingen, visualisaties en creatieve werkvormen als bijvoorbeeld spel, tekenen, verhaal en dans.
Yoga is goed voor het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek. Je krijgt meer rust in je hoofd, het vergroot je weerbaarheid, versterkt je positief zelfbeeld en het is spierversterkend.
In de les staan plezier hebben en jezelf zijn voorop! Je bent van harte welkom op vrijdagmiddag om 15.30-16.15 uur voor 4-6 jarigen en om 16.30-17.30 uur voor 7-9 jarigen.

Meer informatie? Bekijk de website op www.aandachtenkracht.nl

Neem contact op met Simone via email info@aandachtenkracht.nl

 

S-PORTEN VOOR OUDEREN

Sporten voor ouderen is een verzamelnaam van bewegingsactiviteiten in groepsverband voor mensen van 65 jaar en ouder. Hier staat plezier voor bewegen altijd voorop. Alle S-portlessen worden verzorgd door bevoegde docenten.

Meer informatie? Neem contact op via  Gemeente ’s-Hertogenbosch
Afdeling Sport en Recreatie

073 615 3318

 

YOGA

Gemeente`s-Hertogenbosch geeft op woensdagochtend yoga aan ouderen uit de Maaspoort van 09.15 uur tot 10.15 uur en  van 10.15 uur tot 11.15 uur.

Gemeente ’s-Hertogenbosch
Afdeling Sport en Recreatie

073 615 3318

 

KOERSBAL

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op ‘jeu de boules’. Omstreeks 1980 is de sport overgewaaid naar Europa. Bewegen is gezond en daarom wordt in het kader van ‘Meer bewegen voor ouderen’ steeds meer koersbal gespeeld. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 meter bij 2 meter. Er spelen twee teams van twee personen tegen elkaar.

Meer informatie? Neem contact op met Frans Hoitink via 073 644 4837

 

BILJARTCLUB OUDERENSOCIETEIT

Wil je met andere amateurs een gezellig potje biljart spelen? Dan zit je hier helemaal goed. Elke dinsdag en donderdag wordt er bij SCC De Schans gebiljart.

Meer informatie of aanmelden? Neem contact op met Cees Edelkoort van Ouderensociëteit Maaspoort via 073 644 1283

 

BILJARTCLUB AQUA

Op vrijdagmiddag wordt er vrij gebiljart van 13.00 uur tot 16.00 uur door een groep biljarters op amateurniveau. Heeft u zin om een potje mee te doen bent u van harte welkom.

 

BADMINTON 1

Badmintonvereniging De Maasshuttles heeft als doel badminton op een prettige en sportieve wijze te organiseren  voor Den Bosch en omgeving. Zowel recreatief als in competitieverband. De thuisbasis van deze badmintonvereniging is de sporthal bij SCC De Schans.

Meer informatie? Bekijk de website www.maasshuttles.nl

 

BADMINTON 2

Badmintonclub BCH is de grootste badmintonvereniging van Den Bosch en omgeving. Sportiviteit en gezelligheid gaan hand in hand. Een gezellige vereniging waar van beginnend tot (sub)topniveau gespeeld wordt door mensen tussen de 8 en 88 jaar.

Meer informatie? Bekijk de website www.badmintonbch.nl

 

VOLLEYBAL

Volleybalvereniging VC Servo, opgericht op 12 maart 1985, heeft sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Naast de training op donderdagavond wordt er door diverse teams meegespeeld in de Bossche Bedrijfscompetitie en/of de mix-competitie op zondag van de NEVOBO.

Meer informatie? Bekijk de website www.vcservo.nl

 

RIKKEN 1

Rikken is een echt Brabants en Limburgs kaartspel. Vind je het leuk om te rikken? Neem dan deel aan onze wekelijkse rikavond op maandagavond vanaf 19.30u tot ca. 22.00u. Elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer is ons belangrijkste uitgangspunt. We spelen van begin september tot half mei.

Meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met José en Kees Dirken via 073 6497754

 

RIKKEN 2

Ook op de maandagmiddag is een rikclub gestart. Er wordt gekaart vanaf 13.30 uur tot ongeveer 16.30 uur. Kom gerust binnen lopen in de foyer.

 

BRIDGE 1

Op woensdagmiddag is een  bridgeclub bij ons actief. Er wordt gekaart in de grote foyer. Mocht u interesse hebben kunt u gewoon binnen komen lopen.

 

BRIDGE 2

Op donderdagavond wordt er bridge gespeeld vanaf 19.30 uur in de studio door bridgeclub Klein Slem.

 

BINGO

Houd je wel van een spelletje? Neem dan gezellig deel aan de bingomiddagen op de eerste en derde dinsdag van de maand van Ouderensociëteit Maaspoort.

Meer informatie? Neem telefonisch contact op met Cees Edelkoort via 073 644 1283

 

PERSONAL TRAINING

Hallo lezer,
Mijn naam is Aroen en ik ben Personal Trainer.
Sinds januari 2019 geef ik fitness trainingen in De Schans.
Op maandag- en woensdagochtend, ben ik beschikbaar om ook jou een leuke workout te geven. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn zal ik tijdens meer lesuren in de week mijn trainingen verzorgen.

Mijn trainingen bestaan uit een fullbody workout. Zo wordt elke belangrijke spiergroep aangesproken. Hiermee zorg ik ervoor dat je fysiek sterker wordt, je conditie verbetert en je balans beter wordt. Je zult jezelf steeds fitter en daarmee gelukkiger gaan voelen. We doen het samen, voor een lang en gezond leven waarin jij jezelf prettig voelt in jouw lichaam.

Wat je kunt verwachten in een les:
We trainen met eigen lichaamsgewicht, daarnaast met bijvoorbeeld dumbells, balance ballen en elastieken.
Wanneer je bij mij traint, in groep of alleen, train je altijd op jouw eigen niveau. Je hoeft niet naar een ander te kijken, je komt om zelf beter te worden en ik help je hier graag bij.

Ik verzorg superleuke, effectieve trainingen en zorg ervoor dat je de oefeningen goed en blessurevrij kan uitvoeren.
Omdat ik mijn sporters graag goed begeleid kunnen er maximaal 8 sporters in een groepsles.

Wil je ook een keer komen trainen? Ik nodig je van harte uit om eens langs te komen.
Informatie? Bel me gerust: 06-82454919
Ik hoor graag van je.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.