Evenementen

Rommelmarkten

Rommelmarkt de Maaspoort wordt jaarlijks georganiseerd in de sporthal van Sociaal Cultureel Centrum De Schans. Houd de website in de gaten wanneer de volgende rommelmarkt georganiseerd wordt.

Sporttoernooien

Bij Sociaal Cultureel Centrum De Schans worden regelmatig sporttoernooien georganiseerd door de clubs die gebruik maken van de sporthal. Meer informatie en de specifieke data kun je vinden in de agenda’s op hun website.

Carnaval

Carnaval is een feest dat uitgebreid gevierd wordt in Oeteldonk.  Houd deze pagina in de gaten voor meer details.

Koningsdag

STICHTING MAASPOORTKIDS

Stichting Maaspoortkids is een organisatie van een aantal actieve vaders in de wijk die samen een aantal kinderactiviteiten organiseren. Jaarlijks organiseren zij koningsdag bij De Schans. Houd hiervoor de website, de facebookpagina en de flyers in de wijk in de gaten.

Sinterklaasintocht

STICHTING MAASPOORTKIDS

Stichting Maaspoortkids is een organisatie van een aantal actieve vaders in de wijk die samen een aantal kinderactiviteiten organiseren. Jaarlijks organiseren zij de Sinterklaasintocht bij De Schans. Houd hiervoor de website, de facebookpagina en de flyers in de wijk in de gaten.

Eten voor ouderen

Diner Dansant

Regelmatig organiseren we bij Sociaal Cultureel Centrum De Schans een diner dansant. De datum worden bekend gemaakt via onze facebookpagina.

Stichting Met Je Hart

Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Van mooie momenten én van nieuwe vriendschappen. Dat doen we door waardevolle ontmoetingen voor hen te organiseren. Dankzij de geweldige inzet van restaurants en hun gasten, bedrijven, organisaties, scholen en vrijwilligers doen ouderen meer mee in hun eigen buurt.
Zo organiseren wij bij SCC De Schans 1 keer per 2 maanden een diner. Ouderen die bij Stichting Met je hart zijn aangesloten, worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.
Woont u zelfstandig en komt u nauwelijks de deur uit? Vindt u het moeilijk om nieuwe contacten te leggen? Zou u wel nieuwe mensen willen ontmoeten? Voelt u zich erg eenzaam? Dan kan u via uw zorgverlener (huisarts, sociaal wijkteam, fysiotherapeut et cetera) bij ons aangemeld worden.
Voor meer informatie: www.metjehart.nl, info@metjehart.nl, 073-7200989

Samen koken voor ouderen

In samenwerking met Divers en de GGD is er een initiatief opgezet waar ouderen uit de Maaspoort samen koken. Dit wordt begeleid door de GGD. Voeding en gezondheid staan hierbij hoog in het vaandel. De schijf van 5 is de rode draad.